Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 26 ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ ΑΡΧΙΣΕ



Όπως όλοι λάβαμε γνώση η εταιρία COSMOTE εγκατέστησε και προτίθεται να λειτουργήσει εντός των ημερών κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο επί της οδού Βενιζέλου 26-28. 
Από την εγκατάσταση και λειτουργία της εν λόγω κεραίας πλήττεται άμεσα η υγεία και η σωματική μας ακεραιότητα ! Οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, θα είναι μακροπρόθεσμες και μη αναστρέψιμες. Περαιτέρω, η εγκατάσταση και λειτουργία της κεραίας προσβάλλει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία μας, δεδομένου ότι αφενός δεν επιτρέπεται σε εμάς να χρησιμοποιήσουμε άφοβα τις οικίες μας και αφετέρου η αξία των ακινήτων μας μειώνεται δραστικά, λόγω της γειτνίασης με την άνω κεραία. 
Ο αγώνας μας έχει ήδη αρχίσει και πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπος μέχρι την οριστική μας δικαίωση. Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη δρομολογηθεί όλα τα απαιτούμενα δικαστικά μέσα. Ήδη την 2-10-2014 ενώπιον των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης δικάστηκε αίτηση προσωρινής διαταγής και θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Η δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας αποτελεί την μοναδική νόμιμη επιλογή μας κατά της λειτουργίας της κεραίας. 
Σε επίπεδο  κοινωνικής πίεσης, κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση των κινητοποιήσεων έμπροσθεν του κτιρίου, όπου πρόκειται να λειτουργήσει η κεραία, καθώς και η προβολή του θέματος στα ΜΜΕ.
Η παρουσία μας είναι αναγκαία.

Η επιτροπή κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου